Dämpning i cykelvagn

När frågan rör cykelvagnar är det en rad olika element som kommer i spel. Att hitta en perfekt cykelvagn kan kännas svårt för den som inte har erfarenhet att vila sitt beslut på. Dock kan man hitta allsköns information om cykelvagnar via de många butiker som saluför sådana produkter. I och med att man själv inte har någon möjlighet att testa komforten i en cykelvagn för barn, behöver man förlita sig på andra källor. Dagens cykelvagnar har tagits fram genom en rad olika studier och tester. De är således i många och mycket kompletta. Dock kan de vara bra för olika underlag och tillämpningar. Att tänka igenom hur man skall använda sin cykelvagn är därför snudd på lika viktigt som att fundera över vilken cykel man behöver.

Har man för avsikt att jogga eller åka skidor med vagnen i fråga, är en 3 i 1 variant utmärkt att testa. Dessa cykelvagnar kan med några handgrepp göras om till en barnvagn vilken drar fördel av alla justeringar som gjorts för att den skall kunna användas bakom dragfordon. När man cyklar med en vagn färdas den i betydligt högre hastigheter vilket innebär att den behöver rekorderlig dämpning. Vidare måste den klara sidbelastning. Vid användning av dessa vagnar utan cykel, har man stor nytta av dessa modifieringar. Vidare är hjulen ofta väl tilltagna för att ytterligare ta bort ojämnheter samt balansera ut skakningar från underlaget.

Cykelvagn för två barn

En av de stora fördelarna med att använda sig av en cykelvagn är att de är till för att bära mer än ett barn. Har man en sits på cykeln är det svårt att kunna ha med sig mer än ett barn i sänder. Det är också betydligt svårare att kunna få med sig packning. Använder man sig av en cykelvagn kan två barn utan problem få plats. Dessutom finns utrymme för att ha med en väska eller två. Beroende på vilken cykelvagn man använder sig av, kan man lasta en hel del vikt. När barnen är för stora för att sitta ombord på cykeln kan de med andra ord gå över till att åka i vagnen.

De flesta cykelvagnar har bra skydd mot vind och vatten. Saknas detta kan man vanligtvis komplettera med regnskydd. Förvisso hjälper det inte den som cyklar, men de små har en möjlighet att få en torr och rolig cykeltur även om regnet piskar ner i vinden som tjuter.