Att låna ut pengar till personer med betalningsanmärkning är vanligtvis förknippat med en högre risk för långivarna. Dessutom finns det också en nidbild av att dessa aktörer skor sig på ekonomiskt utsatta personer genom att erbjuda dessa lån till höga räntor. Men det finns faktiskt även seriösa och ärbara långivare som specialiserar sig på att betjäna denna kundgrupp. Dessa spelar en viktig roll i det ekonomiska ekosystemet – läs vidare så berättar vi mer om hur du kan få ett lån utan att ha en perfekt kredithistorik.

3 fördelar med långivare som lånar ut till personer med betalningsanmärkning

Vi ser många fördelar med långivare som lånar ut pengar till personer med betalningsanmärkning. De främsta fördelarna är att dessa aktörer:

 

 • Ger sina kunder tillgång till ekonomiska produkter. Den kanske största fördelen med dessa aktörer är att de tillhandahåller ekonomiska produkter till en kundgrupp som annars står utanför det finansiella systemet. Traditionella banker och andra långivare avslår vanligtvis låneansökningar från personer som har betalningsanmärkningar. Därför spelar de långivare som vågar gå emot strömmen en viktig roll för den grupp människor som idag har ett begränsat antal alternativ att välja mellan.
 • Skapar en finansiell inkludering. Som vi redan har varit inne på har långivare som lånar ut pengar till personer med betalningsanmärkning även en viktig funktion. De främjar en finansiell inkludering genom att tillhandahålla lån till personer med denna typ av anmärkningar. Därmed är det inte längre helt nödvändigt för privatpersoner att ha ett prickfritt förflutet för att få låna pengar. Idag finns det nämligen ett antal aktörer som vågar se mellan fingrarna och ge människor en andra chans.
 • Ger kunderna en andra chans. Livet kan ibland vara ganska oförutsägbart och alla kan vi göra ekonomiska snedsteg. Det är lätt hänt att en ekonomisk knipa uppstår på grund av en sjukdom eller skada, på grund av att man förlorar sitt arbete eller till följd av andra orsaker. Därför är det viktigt att det finns aktörer i det finansiella systemet som är beredda att ge sina kunder en andra chans. Dessa företaget bidrar till att hjälpa personerna ifråga att bygga upp sina ekonomiska liv igen.

Gaffeltrucken är ett populärt och användbart arbetsredskap i många branscher. Till exempel spelar dessa tunga maskiner en viktig roll inom såväl lagerarbete som tillverkning och i andra branscher. Men du bör överväga att gå en truckutbildning om du har tänkt köra en truck i ditt arbete. För att göra detta kräver nämligen en särskild kunskap och färdighet som du bara kan få genom att gå utbildningen.

Så vem bör egentligen överväga att gå en sådan här utbildning, kanske du frågar? I denna artikel ger vi dig svaret på denna fråga!

4 exempel på personer som bör gå en truckutbildning

Dessa är några exempel på personer som rimligtvis bör överväga att gå en truckutbildning:

 • Blivande truckförare. Den mest uppenbara kandidaten för att gå en sådan här utbildning är förstås de som har tänkt bli truckförare i framtiden. Det kan till exempel vara personer som gärna vill få in en fot i branschen eller som ska köra truck som en del i sitt arbete. Detta gäller såväl för personer som arbetar inom logistik, lagerhantering, bygg eller andra branscher där gaffeltruckar används i arbetet. Genom att gå utbildningen kan dessa personer få ett truckkort som ett bevis på deras kunskap och färdighet.
 • Lager- och logistikarbetare. Personer som redan arbetar inom lager eller logistik kan också vilja gå en utbildning och lära sig köra truck. Denna färdighet gör nämligen dessa personer till mer mångsidiga och användbara medarbetare för arbetsgivaren. Därmed kan det finnas möjligheter till en befordran om du arbetar inom denna bransch och väljer att gå utbildningen.
 • Personer som vill byta karriär. Även personer som funderar på att kanske byta karriär bör överväga att gå en truckutbildning. Genom att göra detta kan de nämligen lägga en bra grund för en ny väg i karriären. Utbildningen och truckkortet är ett första steg i att staka ut en ny väg inom någon av de många frodande branscher där denna kunskap och färdighet efterfrågas.
 • Företagare. Du kanske driver en mindre verksamhet inom bygg, tillverkning eller liknande? Om så är fallet kan du själv som företagare vilja gå utbildningen för att lära dig att köra truck.

När en person ska genomföra en intervju i media kan det vara en utmanande uppgift att förbereda sig på rätt sätt. En medietränare kan hjälpa intervjupersonen att förbättra sin förmåga att kommunicera på ett professionellt sätt. Därigenom kan också personen som ska intervjuas öka sitt självförtroende och framgång i media.

Vad en medietränare kan bidra med

En medietränare kan använda en rad olika tekniker för att träna intervjupersonen:

 • Förstå medias roll. Ett av de första stegen är att hjälpa intervjupersonen att förstå medias roll och hur de kan använda media för att nå ut till sin målgrupp. Detta kan omfatta att förklara vilka frågor som vanligtvis ställs under en intervju och hur man kan förbereda sig på dessa frågor. Detta kan också vara vilken typ av information som bör inkluderas i svaren.
 • Simulering av intervjuer. En annan teknik som medietränare kan använda är att genomföra simuleringar av intervjuer. Detta innebär att intervjupersonen tränar på att svara på vanliga intervjufrågor samtidigt som personen ger feedback och tips för att förbättra intervjupersonens svar. Denna typ av träning kan vara mycket användbar för att öka intervjupersonens självförtroende och förbereda dem på den faktiska intervjun.
 • Utveckla kommunikationsstrategier. En expert på medieträning kan också hjälpa intervjupersonen att utveckla kommunikationsstrategier som kan användas för att effektivt hantera en intervju. Detta kan omfatta att utveckla en plan för hur man ska svara på känsliga frågor eller förbereda en lista med de viktigaste punkterna som intervjupersonen vill kommunicera under intervjun.
 • Förståelse för kroppsspråk och röst. En annan viktig del av medieträning är att hjälpa intervjupersonen att förstå hur man kan använda kroppsspråk och röst för att förmedla sitt budskap på ett tydligt och professionellt sätt. Medietränaren kan ge feedback och tips om hur intervjupersonen kan förbättra sin röstton, kroppshållning och ögonkontakt under intervjun.
 • Stöd och uppmuntran. Slutligen är det viktigt att experten ger intervjupersonen stöd och uppmuntran under hela processen. Att genomföra en intervju kan vara en stressig upplevelse för de flesta. Genom en som är expert på media kan man få hjälp med att minska stressen och få positiv feedback och uppmuntran.

Att jämföra de bästa bredbanden på marknaden kan göra stor skillnad gällande både pris, kvalité och service. Detta inte minst om mobila bredband jämförs. Om du inte vill krångla till det i onödan kan du se de bästa bredbanden på sajten Bästabredband.com.

Jämför bästa bredbanden utifrån…

 • Fiber eller mobilt

Att ha bredband via fiber/kabel har flera fördelar. Det går snabbare, är stabilare och är utan begränsad surfmängd. Men samtidigt finns en stor begränsning för var internet blir åtkomligt. Det är knappast praktiskt för de som ofta jobbar på resande fot.

De bästa bredbanden för personer som behöver internet utanför hem/arbetsplats är de som är mobila. Fördelen är flexibiliteten då tillgång till internet ges överallt där det finns uppkoppling. Men då kostar det mer och har mer begränsningar exempelvis utifrån hastighet.

 • Mobilt – Täckning och surfmängd

När mobilt bredband jämförs är det primärt två saker som är viktiga. För det första täckningen och gällande denna punkt är det stor skillnad. De bästa bredbanden, utifrån täckning, ger tillgång till internet över nästan hela Sverige. De sämre har bra täckning upp till gränsen mellan Norrland och Götaland. Därefter är det betydligt sämre täckning.

Angående surfmängd finns det abonnemang med enbart 1 GB samt de med upp till obegränsad surfmängd. Genom att ha lite surf blir priset lägre – men självklart blir det begränsande att ha för lite surf.

 • Vilka nät som används

Internet kan nås via 3G, 4G och 5G. Det sistnämnda nätet ger snabbare surf men är även speciellt utvecklat för uppkopplade saker så som larm, väderstationer och bilar. En del operatörer ger enbart tillgång till 3G och 4G medan andra även har 5G.

 • Bindningstid

Det finns bredband med bindningstid – och de utan. Att binda upp sig innebär en viss nackdel och ska därmed kompenseras med rabatter, produkter eller andra fördelar. I annat fall finns ingen direkt anledning att binda upp sig på ett längre avtal. Ett exempel är att rabatt ges på eventuellt köp av mobil.

Sök Information på internet

En del operatörer använder telefonförsäljare som ringer upp och hävdar att just de har de bästa erbjudandena. Oavsett hur bra det låter finns alltid en fördel att tacka nej och istället söka egen information på internet. Önskas information om något speciellt kan operatören kontaktas genom att kundtjänst rings upp. Kundtjänstpersonal har inte provision på de abonnemang som förmedlas och upplevs inte lika ”påträngande” som säljare.

Vill du upptäcka något av de sällskapsspel som finns att köpa på marknaden? Vilket som är det bästa brädspel du kan spela är förstås en subjektiv fråga och du får därför olika svar beroende på vem du frågar. Men det finns många alternativ att välja bland med en rad olika teman – allt från utbrott av zombievirus till mysterier där du måste vara kvicktänkt. Alla dessa spel kommer dessutom hålla dig underhållen i flera timmar.

Dagens sällskapsspel är mer engagerande än gårdagens spel

Dagens sällskapsspel är betydligt mer engagerande och roligare att spela än vad spelen brukade vara förr i tiden. Vissa spel präglas av långa berättelser medan andra har expansioner som du kan köpa till för att utöka spelen och på så vis förlänga det roliga. Med detta sagt kan det såklart vara allt annat än enkelt att hitta det rätta spelet för just dig. Vilket som kommer bli ditt nya favoritspel beror helt enkelt på vem du är och vilken typ av spel du föredrar att spela.

Detta till trots delar vi nedan med oss av några tips som kanske kan falla dig i smaken. För även om du är en riktig spelnörd som redan har stenkoll på de flesta nya spel som släpps på marknaden kan du behöva fräscha upp minnet lite grann. Så fortsätt att läsa för att ta reda på vilka som är de fem spel vi rekommenderar att du spanar in!

5 tips på spel som skulle kunna bli ditt nästa och bästa brädspel

Vi har tagit fram fem tips på spel som har potentialen att bli ditt nästa och bästa brädspel. Vi har valt att presentera dessa utan inbördes ordning och de är:

 • Wingspan
 • Catan
 • Carcassonne
 • Pandemic
 • Gloomhaven.

Vi kommer inte att gå in här på exakt hur de olika spelen fungerar eller vad de går ut på. Detta låter vi istället dig upptäcka genom att du läser på lite mer om dem. Men med hjälp av dessa fem tips hoppas vi att du ska kunna hitta vad du söker, närmare bestämt ett riktigt bra brädspel som kan underhålla dig i många timmar framöver!

Nikotinpåsar är en relativt ny produkt på tobaksmarknaden som blir allt mer populär här i Sverige. Det finns flera olika anledningar till att du kan vilja använda dessa produkter. De små påsarna innehåller såväl nikotin som en rad andra ingredienser. Du kan till exempel vilja använda dem som ett hjälpmedel för att kunna sluta röka.

Kan ge lika mycket eller mer nikotin som tuggummin eller sugtabletter

Nikotin i form av små påsar kan ge dig lika mycket eller mer av detta ämne som nikotintuggummin och andra liknande produkter. Därför är de framför allt populära bland personer som försöker sluta röka. Det finns flera olika varumärken som säljer de små påsarna. Du använder dem genom att placera dem under överläppen i uppemot en timme – i detta hänseende påminner de en hel del om snus.

Det finns flera fördelar med att använda nikotinpåsar som ett sätt att sluta röka. Med detta sagt finns det även vissa saker som du bör tänka på innan du börjar använda påsarna. Nedan förklarar vi vilka dessa är!

3 saker att tänka på innan du börjar använda nikotinpåsar

Innan du börjar använda dessa produkter kan det vara bra att känna till att de:

 • Är ett bra alternativ till rökning. Även om det inte är helt hälsosamt att använda nikotinpåsar är detta ett av de allra minst skadliga sätten att konsumera nikotin. Till exempel kan en rökare som använder dessa för att sluta röka slippa de stora risker som rökandet av cigaretter medför. Att däremot endast byta ut cigaretterna mot dessa produkter då och då gör dock ingen större skillnad.
 • Inte bör användas av ungdomar. Likt fallet är med cigaretter, alkohol och andra farliga substanser bör dessa produkter inte användas av ungdomar.
 • Innehåller nikotin och bör därför användas med försiktighet. I studier på djur har man funnit att konsumtion av nikotin kan länkas samman med negativa effekter på hjärnans utveckling. Det finns även flera andra saker som har en liknande effekt. Några exempel på sådana är konsumtion av alkohol eller koffein, användning av psykoaktiva droger, dålig kosthållning, sömnbrist och stress. Därför bör dessa produkter användas med försiktighet och inte brukas av gravida kvinnor.

Föremål att leka med är en viktig del av barndomen. Detta oavsett om föremålen ifråga är hemmagjorda eller köpta i butik. Det spelar heller ingen större roll om de är sprillans nya eller begagnade – barn brukar nämligen uppskatta dem ändå. Med detta sagt finns det flera fördelar med att köpa nya leksaker online istället för i butik. Läs vidare för att få reda på vad du bör tänka på när du gör detta!

Köp leksaker online på samma sätt som du shoppar kläder

Det finns mängder av spännande och roliga leksaker online att välja bland. Därför är det lätt hänt att ditt huvud snurrar när du försöker botanisera i det enorma utbudet. Men istället för att bli överväldigad bör du försöka stanna upp och se på saken ur ett annat perspektiv.

Du kan med fördel se på dessa inköp på samma sätt som dina inköp av till exempel kläder. Som du säkert vet kan det vara både krångligt och ganska dyrt att köpa en hel uppsättning med kläder på en och samma gång. Därför bör du istället försöka hitta några bra stapelvaror att börja med. Några exempel på sådana är mörka byxor, tröjor med neutrala färger, svarta skor och liknande. Dessa utgör grunden för din garderob och ovanpå detta fundament kan du sedan bygga vidare med ytterligare plagg.

På samma sätt kan du alltså tänka när du ska köpa leksaker online. Istället för att helt enkelt köpa in de produkter som är mest populära just nu kan du resonera lite annorlunda. Välj istället att hitta olika sorters föremål att leka med som dina barn kommer tycka är roliga året runt, inte bara under en årstid. Dessa produkter låter du utgöra grunden till alla de övriga leksaker som du sedan kompletterar med.

Håll utkik efter följande egenskaper hos leksakerna

De egenskaper som kännetecknar de mest grundläggande föremålen att leka med är:

 • hållbarhet och tillverkningskvalitet
 • underhållningsfaktor
 • tidlöshet.

Genom att förhålla dig till dessa egenskaper kan du hitta leksaker som ditt/dina barn kan leka med om och om igen, år ut och år in. Dessutom kommer de vara tidlösa då de inte bygger på någon tillfällig fluga!

Vissa fastighetsägare väljer att placera sina fastighetsboxar utomhus. Detta görs framför allt när möjlighet saknas att placera dessa inomhus. Det är generellt sett inget som helst problem att göra detta. Men det är viktigt att vidta vissa åtgärder för att säkerställa att boxarna tål det klimat där de placeras. Nedan tipsar vi om vad du bör tänka på när du överväger en placering utomhus!

Titta på denna sida för att köpa fastighetsboxar utomhus till lägsta pris

Att tänka på inför en placering av fastighetsboxar utomhus

Det vanligaste är alltså att man placerar en postbox av detta slag inomhus. Men det kan finnas vissa skäl att välja ett annat tillvägagångssätt. Till exempel kanske det inte finns tillräckligt mycket ledigt utrymme i trapphuset för att hysa en fastighetsbox där. Om så är fallet är det bättre att flytta ut boxen utanför byggnaden.

Vid placering av fastighetsboxar utomhus är det viktigt att tänka på följande saker:

 • Boxarna bör placeras under tak. När denna typ av boxar placeras i en utomhusmiljö är det viktigt att ha vädrets makter i åtanke. Av denna anledning bör boxarna placeras under ett tak eller någon annan form av skydd. På så vis förhindras att regn och annan nederbörd letar sig in i facken och förstör posten. Med detta sagt går det sällan att värja sig helt från fukt och väta. Men det går alltså att minimera denna risk.
 • Överväg att välja en rostskyddad variant. En annan sak att tänka på vid placering av fastighetsboxar utom hur är rostskyddet. Det finns boxar som är rostskyddade och dessa är förstås bättre skyddade mot rost. Rosten kan faktiskt vara ett större hot mot boxarnas hållbarhet än nederbörden. Därför är det viktigt att även ta med denna faktor i beräkningen.
 • Priset blir ofta lite högre. Prisskillnaden mellan boxar som monteras inomhus respektive utomhus är inte hisnande. Men det är ändå viktigt att vara medveten om att en viss prisskillnad kan förekomma mellan de bägge varianterna. Det ställs nämligen lite högre krav på de produkter som ska användas i en utomhusmiljö. Därför är också priset på dessa lite högre än på de boxar som enbart är avsedda för inomhusbruk.

Samsung S21 FE är ännu en smartphone i Galaxy S-serien. Denna smartphone är tänkt att kombinera de mest populära funktionerna i Galaxy S-serien med en hög prestanda och ett rimligt pris. Några av de funktioner som är tänkta att tilltala mobilanvändare och potentiella köpare är en stark prestanda, omfattande videofunktioner och en riktigt bra display.

Samsung S21 FE är uppföljaren till Samsungs tidigare modell, Galaxy S20 FE. Den nya och uppgraderade varianten blev dock lite försenad på grund av diverse olika anledningar. Så istället för att släppas i slutet av 2021, vilket var den ursprungliga tanken, kom den till marknaden först efter årsskiftet. Men nu är den alltså här och visar prov på några av de funktioner som vi kan förvänta oss att få se i den kommande Galaxy S22-serien.

Till förändringarna från föregångaren hör bland annat att den nya uppföljaren är lite mer kompakt. Detta beror på att även displayen har gjorts aningen mindre. Vad gäller lagringskapacitet har inget egentligen förändrats, däremot har denna nya mobil inte längre stöd för microSD.

Samsung S21 FE är snabb och vattentät samt har avancerade kamerafunktioner

För att gå in lite djupare på Samsung S21 FE och dess egenskaper kan vi bland annat nämna följande aspekter:

 • Batteritid. Denna smartphone är utrustad med ett batteri på 4 500 mAh. Detta medför att batteritiden som helhet är ganska bra. Däremot är den inte fullt lika god som på den mindre varianten Galaxy S21.
 • Snabbhet och vattentäthet. Den nya mobilen från Samsung är i grund och botten en väldigt bra smartphone. Det enda egentligen problemet är att den kanske kom till marknaden ett par månader för sent. Men den har en väldigt bra display med en hög uppdateringsfrekvens, en snabb processor och är dessutom vattentät.
 • Kamera med zoom. Denna uppföljare har faktiskt samma specifikationer på sin kamera som föregångaren hade. Framtill sitter en kamera med 32 megapixlar och baktill har Samsung placerat en kamera med lite lägre upplösning. Däremot är mobilen utrustad med avancerade kamerafunktioner såsom 30 gångers zoom.

Därför är det helt klart värt att spana in denna mobil om du gillar Samsungs tidigare modeller!

Det kan kännas konstigt att det finns många som betalar mycket pengar för sina mobilabonnemang när det finns så bra – och billiga – alternativ. Det är dessutom inga större skillnader mellan billiga och dyra abonnemang om man använder mobilen som vanligt. Det som kan skilja är specialfunktioner kopplade till företagsanvändning eller hur bra och tillgänglig kundtjänsten är. För många som dagligen använder sin mobil till att ringa och surfa är marknadens billigaste mobilabonnemang det bästa alternativen.

Kundtjänst – den största skillnaden

Den största skillnaden mellan de billiga och dyra operatörerna är kundtjänsten. För att lågprisföretagen ska kunna hålla sig konkurrenskraftiga har de ofta sparat in pengar på sin kundtjänst. Därför kan den som väljer ett billigt mobilabonnemang behöva nöja sig med en halvbra kundtjänst som kanske inte går att få tag i över telefon. Tycker man att kundtjänsten är en mycket viktig parameter är det ibland bättre att välja ett dyrare mobilabonnemang.

Sveriges billigaste mobilabonnemang har sällan bindningstid

Det som är riktigt bra med billigare mobilabonnemang, och som faktiskt ofta skiljer dem från dyrare, är avsaknaden av bindningstid. Detta gör att man som användare är mer flexibel och enkelt kan byta till ett annat abonnemang om man inte är nöjd eller om man hittat något billigare. De större och dyrare operatörerna har ofta planer där det ingår mobiltelefoner, och dessa brukar binda upp användaren på 12 eller 24 månader. Fördelen med detta är att mobiltelefonen ingår i priset, men här kan det vara bra att räkna lite på priset innan man bestämmer sig. Ofta är det faktiskt mer prisvärt att köpa en telefon löst och sedan teckna det billigaste abonnemanget.

Därför är billigare mobilabonnemang bättre

Dyra abonnemang kan absolut passa bra för vissa personer, men för de allra flesta är billigare abonnemang betydligt bättre. Detta beror främst på:

 • Flexibiliteten – ingen bindningstid.
 • Priset.
 • Dyra och billiga abonnemang använder ofta samma nät.
 • Möjligheten att ta del av rabatter.

På grund av dessa delar och mycket mer är det smart att välja ett billigare mobilabonnemang då man ska byta operatör. Det bästa av allt är att eftersom dessa mobilabonnemang sällan har bindningstid kan man bara byta om det inte skulle funka bra.