Hitta ditt bästa brädspel med hjälp av våra tips

Vill du upptäcka något av de sällskapsspel som finns att köpa på marknaden? Vilket som är det bästa brädspel du kan spela är förstås en subjektiv fråga och du får därför olika svar beroende på vem du frågar. Men det finns många alternativ att välja bland med en rad olika teman – allt från utbrott av zombievirus till mysterier där du måste vara kvicktänkt. Alla dessa spel kommer dessutom hålla dig underhållen i flera timmar.

Dagens sällskapsspel är mer engagerande än gårdagens spel

Dagens sällskapsspel är betydligt mer engagerande och roligare att spela än vad spelen brukade vara förr i tiden. Vissa spel präglas av långa berättelser medan andra har expansioner som du kan köpa till för att utöka spelen och på så vis förlänga det roliga. Med detta sagt kan det såklart vara allt annat än enkelt att hitta det rätta spelet för just dig. Vilket som kommer bli ditt nya favoritspel beror helt enkelt på vem du är och vilken typ av spel du föredrar att spela.

Detta till trots delar vi nedan med oss av några tips som kanske kan falla dig i smaken. För även om du är en riktig spelnörd som redan har stenkoll på de flesta nya spel som släpps på marknaden kan du behöva fräscha upp minnet lite grann. Så fortsätt att läsa för att ta reda på vilka som är de fem spel vi rekommenderar att du spanar in!

5 tips på spel som skulle kunna bli ditt nästa och bästa brädspel

Vi har tagit fram fem tips på spel som har potentialen att bli ditt nästa och bästa brädspel. Vi har valt att presentera dessa utan inbördes ordning och de är:

  • Wingspan
  • Catan
  • Carcassonne
  • Pandemic
  • Gloomhaven.

Vi kommer inte att gå in här på exakt hur de olika spelen fungerar eller vad de går ut på. Detta låter vi istället dig upptäcka genom att du läser på lite mer om dem. Men med hjälp av dessa fem tips hoppas vi att du ska kunna hitta vad du söker, närmare bestämt ett riktigt bra brädspel som kan underhålla dig i många timmar framöver!