3 skotabbar som männen bör se upp med

För att man inte ska begå modefel, har tidningen Café samlat ett par tips för hur killarna ska bete sig med skorna. För att ge de bästa tipsen frågade de en av Sveriges största moderedaktioner – Elle – om vad männen bör se upp med när de väljer skor. Här är några av svaren.

Trasiga skor är INTE snyggt
Generellt sett råder det ganska delade meningar om huruvida trasiga skor skulle vara inne eller inte. Är det snyggt om det bara är lite slitna, eller ska de alltid vara hela och skinande rena? På Cafés fråga om vilka som går bort, svarar Elle så här:
”Alla skor som är smutsiga. Samma gäller för trasiga skor. Putsa! Släng!”
På Cafés motfråga om Converse ändå inte kan vara lite slitna, ger Elle ett nytt svar med samma innebörd.
”Jag upprepar: vilken sko som helst som är trasig. Släng!”
Enligt en av Sveriges största moderedaktioner – till och med Sveriges största för kvinnor – bör skorna alltså INTE vara trasiga och slitna. I det fallet bör de alltså putsas eller slängas.

Var försiktig med loafers
Loafers är trendigt och ligger helt rätt i tiden, men det är väldigt lätt att man gör fel. Så här säger Elle om saken: ”Det är väldigt modernt, men det kan också bli så jäkla fult. Ska du ha loafers – lägg pengarna på klassiska engelska loafersmärken så att du kan vara säker på att det kommer att funka”

Ett allmänt råd är att helt undvika den fyrkantiga tån. Den fyrkantiga tån innebär att skornas spets är platt istället för något vass som de flesta skor.

Alla former av strandskor
Flip-flops och foppatofflor är jättebra för stranden – men de bör också stanna där. Har man för avsikt att vara snygg och fin är strandskor inte en lämplig del i ekvationen.