Så får du billig catering i Stockholm

Måste catering vara ett dyrt sätt att få mat till festen? Nej, inte alls. Jämför utbudet i Stockholm, se på vad du betalar för och ta hand om disken själv så pressar du priset.

Portionspriset vid catering inom Stockholm, kan vara allt från ca 60 kr till över 300 kr. Här följer några tips till de som har en begränsad budget att röra sig med.

Fika istället för mat

Beroende på när på dagen som tillställningen planeras kommer gästerna att förvänta sig allt från enklare fika till en hel middag. Är festen kl. 14 – 16 är det tydligt att ”bara” fika kommer att erbjudas på plats. Det innebär även att priset per person kan minskas rejält.

Plockmat istället för servering

Om maten serveras på plats behövs minst lika många portioner som det är gäster. Kanske krävs någon extra portion om något skulle tappas på vägen. Alternativet är att välja plockmat/buffé. I detta fall brukar företagen ge väl tilltagen mängd mat och det räcker ofta med 10 portioner trots att det är 11 – 12 personer som ska äta. Eventuellt går det att komplettera själv med mat till buffén.

Jämför utbudet av catering i Stockholm

Det finns företag i Stockholm som enbart erbjuder exklusivare rätter – samt de som har betydligt enklare måltider. Att lägga tid på att jämföra priser är kanske den allra viktigaste punkten. Bara genom att kontakta 5 – 6 företag kan helt olika prisnivåer presenteras. Delvis handlar detta om att deras menyer skiljer sig åt.

Men börja med att se över behov av mat, dryck och service innan det beställs. Som övriga punkter i denna lista visar finns en hel del att tänka på.

Välj bara mat – Dryck ordnar du själv

Det tar tid att laga mat – särskilt om det är ett större sällskap. Det kan alltså vara värt att ta in catering för att underlätta denna del. Men dryck tar varken lång tid att köpa eller ställa fram på borden. Bara genom att välja bort drycken kan priset pressas. Detsamma gäller om kaffet kan bryggas själv.

Stå för porslin, disk och hantering själv

Be företaget att enbart leverera maten till dörren. Du kan sedan själv ställa fram det på bordet samt ta hand om disken efteråt. Det tar visserligen extratid – men sparar en hel del på kostnaden.