Så kan du öka värdet på ditt fritidshus

I samband med pandemin har intresset för fritidshus verkligen blossat upp. Priserna på fritidsbostäder har ökat i hela Sverige och har på sistone nått nya rekordnivåer. Du kanske själv vill sälja ditt lilla hus för att kunna köpa ett nytt, eller för att frigöra pengar till något annat? Om så är fallet kan du vidta vissa åtgärder för att driva upp priset på huset.

Öka värdet på ditt fritidshus med enkla åtgärder

Du kan öka värdet på ditt fritidshus genom att till exempel:

  • Renovera badrummet och köket. Många köpare kikar på badrummet och köket för att avgöra skicket på huset. Dessa bägge utrymmen är dessutom viktiga för många spekulanter. Så även om du behöver lägga lite pengar på att renovera dessa rum kan du få mycket tillbaka när du sedan säljer huset. Därför är detta en åtgärd som potentiellt sett kan ge god avkastning på investerat belopp.
  • Dra in vatten i ditt fritidshus. Allt fler väljer att flytta till sitt fritidsboende permanent eller åtminstone att spendera mer tid där. Därför är tillgång till rinnande vatten en viktig faktor för många spekulanter. Om det inte finns vatten indraget i huset kan du tjäna mycket på att dra in vatten. Alternativt kan du bygga en dusch utomhus eller åtminstone låta borra en brunn.
  • Säkerställ att grund och tak är i gott skick. Spekulanter som är sugna på att köpa en fritidsbostad lägger ofta stor vikt vid husets grund och tak. För om någon av dessa delar är i sämre skick riskerar huset att drabbas av mögel, fukt och andra problem. Därför är det värdeskapande för dig att åtgärda dessa saker redan på förhand, om så krävs.
  • Åtgärda småsaker. Genom att ta tag i de småfel som lätt uppstår kan du få stor effekt med relativt små medel. Till exempel kan du måla om de rum som behöver lite ny färg. Du kan också byta ut detaljer som har gått sönder. Genom att göra detta kan du skapa ett bättre helhetsintryck av ditt fritidshus för spekulanter och därmed öka dess värde.

När du sedan har sålt ditt gamla fritidshus kan du med fördel köpa ett nytt, nyckelfärdigt sådant och njuta av tillvaron på landet!