Bo kvar medan ditt stambyte i Stockholm utförs

För den som aldrig tidigare har upplevt ett byte av stammarna kan hela processen vara ganska stressande och svår att förstå. Det är många rörliga delar i spel och det är inte alltid särskilt enkelt att få grepp om vad det egentligen innebär. Men du kan känna dig lugn – du kan i regel bo kvar i din lägenhet medan man utför ett stambyte i Stockholm i din fastighet.

Värt att notera är dock att du inte kommer ha tillgång till rinnande vatten under en stor del av den tid som arbetet utförs. Du kommer inte heller att ha tillgång till ditt badrum och i vissa fall inte heller ditt kök. Dessutom kan elektriciteten komma att stängas av under långa stunder. Så om du arbetar hemifrån eller av andra anledningar spenderar mycket tid hemma kan processen bli frustrerande. Om du däremot ägnar mesta delen av din tid på din arbetsplats är saken en annan. Oavsett brukar du dock kunna bo kvar i lägenheten medan stammarna byts.

Ett stambyte i Stockholm kan ofta utföras även om du bor kvar

I normalfallet behöver du som hyresgäst eller bostadsrättsinnehavare inte flytta ut bara för att stammarna ska bytas. Under den tid som stambytet äger rum kan du istället vanligtvis bo kvar i din lägenhet. Med det sagt behöver du vara medveten om att din vardag kommer att påverkas och begränsas en del under arbetets gång.

Detta på så vis att:

  • Din lägenhet kommer att förvandlas till något av en byggarbetsplats under den tid som arbetet pågår.
  • Din bostadsrättsförening eller hyresvärd kan ofta komma överens med leverantören av stambyte i Stockholm om en provisorisk badrumslösning. Ofta placeras tillfälliga toaletter och duschrum på gården utanför fastigheten för hyresgäster eller lägenhetsinnehavare att använda.
  • Arbetet pågår vanligtvis i ett par månader. Man brukar räkna att det tar cirka sex till tio veckor att byta ut stammarna i en normalstor fastighet. Däremot kommer stammarna sedan inte att behöva bytas ut igen på de närmaste 40 åren sisådär.
  • Det är viktigt att proffsen på stambyte i Stockholm tillåts göra jobbet ordentligt. I annat fall kommer det nämligen att behöva göras om tidigare än beräknat.