6 vanliga stilmissar bland cyklister

Cyklister begår ofta, precis som alla andra människor, olika stilmissar i sin strävan att bära den tuffaste outfiten i stan. Även om cyklingen naturligtvis inte bör liknas vid en modeshow, finns det trots allt vissa fel du inte vill begå.

Armvärmare tillsammans med en kortärmad tröja

Om du fryser om armarna vore det mer logiskt att bära en långärmad tröja, än att använda armvärmare tillsammans med kortärmat. Fryser du om armarna trots att du bär en långärmad tröja kan du med fördel bära armvärmare, men inte till din kortärmade cykeltröja.

Snedfördelning av tillbehör i fickorna på tröjan

Du bör fördela de nödvändigheter du bär med dig i din cykeltröja utifrån produkternas vikt snarare än deras storlek. Om du inte har särskilt många prylar med dig bör du använda den mellersta fickan på tröjan. Om du har mer saker använder du de två yttre, och om du har riktigt mycket saker fyller du alla tre av tröjans fickor med tillbehör.

Tröjan instoppad i byxorna

En bra tumregel är att du bara ska stoppa in tröjan i byxorna om du bär ett bälte, vilket du inte gör när du cyklar. Midjeväskan räknas nämligen inte, så även om du bär en sådan bör du avstå från att stoppa in tröjan i dina byxor.

Hudchock mellan tröjan och shortsen

Minst lika illa som att stoppa in tröjan i byxorna är det att exponera huden mellan byxorna och tröjan. Detta kan lätt hända när du böjer dig framåt, om din tröja är för kort. Skaffa en längre tröja eller bär bib-byxor så kommer du till rätta med detta problem.

Ett stort glapp mellan hakan och hakremmen

Hjälmen ska sitta bekvämt men tight på huvudet. Om du har ett glapp på cirka 10 centimeter mellan din haka och hjälmens hakrem, sitter hjälmen för löst och kommer förmodligen inte skydda dig särskilt bra vid en eventuell olycka.

Underkläder under cykelbyxorna

Alla som någon gång har cyklat en längre sträcka med underkläder under cykelbyxorna vet varför man inte ska bära underkläder när man cyklar. Det är ett nybörjarmisstag som kommer resultera i en träskmark i skrevet.

Hoppas du fick ett par bra tips med cykelkläderna inför kommande cykelturer, det är inte så mycket man behöver tänka på men vi lovar att de små detaljerna gör det lite bekvämare.