Kan inget utmana slumpen?

Lottostrategi

Slumpen är något som vi människor inte förstår oss på. Kanske för att det inte finns något att förstå sig på. Slumpen består av inget och inga regler eller formler fungerar på den. Men ändå så försöker man kontrollera och förutse den, inte minst inom turspel.

När man satsar pengar på slumpen vill man naturligtvis kunna kontrollera den. Man vill ju ändå vinna. Att helt kunna bestämma över slumpen är dock omöjligt, det finns dock olika sätt att göra slumpens makt lite mindre.

Kunskap, bluff och matematiska strategier

Det finns tre generella tillvägagångssätt för att utmana slumpen. Den första är att ha kunskap och läsa på om spelet. När man till exempel slår vad på sporter gäller det att ha läst på om de olika spelarna, lagen, säsongen och sporten i allmänhet. På så sätt ökar man chansen till att slå vad på det som faktiskt händer i verkligheten. Men det är ändå inget hundraprocentigt sätt och slumpen kan alltid slå till. Laget som hade alla förutsättningar med sig blev i verkligheten förlorarna.

Det andra sättet är att kunna bluffa. Denna strategi passar utmärkt för att påverka olika kortspel. Till exempel inom poker är det väldigt viktigt att inte avslöja sig eller att låsas avslöja sig. Man påverkar motspelarna och på så sätt resultatet.

Många har försökt att använda matematik för att kunna beräkna slumpen. I vissa spel fungerar det bättre än andra, men beräkningarna är aldrig nog för att med all säkerhet kunna säga vad resultatet kommer att bli.

Matematik inom lotto

Även inom lottospel kan man använda sig av matematik. Dock inte för att beräkna resultatet, det går inte när man spelar lotto. Det finns dock statistik som visar att människor gillar vissa nummer mer än andra och väljer dessa som sina lottonummer. Med enkel matematik kan man beräkna att genom att välja de minst populära numren har man störst chans att bli ensam vinnare. Detta betyder inom lotto att man får en garanterad vinst på en miljon kronor och vem vill inte ha det? Så även inom spelet där slumpen är som starkast, lotto, går det att använda strategier for att i alla fall påverka hur stor vinsten kan bli. Läs på om lottostrategier inför casinobesöket.