Skillnaden mellan Sveriges dyraste och billigaste mobilabonnemang

Det kan kännas konstigt att det finns många som betalar mycket pengar för sina mobilabonnemang när det finns så bra – och billiga – alternativ. Det är dessutom inga större skillnader mellan billiga och dyra abonnemang om man använder mobilen som vanligt. Det som kan skilja är specialfunktioner kopplade till företagsanvändning eller hur bra och tillgänglig kundtjänsten är. För många som dagligen använder sin mobil till att ringa och surfa är marknadens billigaste mobilabonnemang det bästa alternativen.

Kundtjänst – den största skillnaden

Den största skillnaden mellan de billiga och dyra operatörerna är kundtjänsten. För att lågprisföretagen ska kunna hålla sig konkurrenskraftiga har de ofta sparat in pengar på sin kundtjänst. Därför kan den som väljer ett billigt mobilabonnemang behöva nöja sig med en halvbra kundtjänst som kanske inte går att få tag i över telefon. Tycker man att kundtjänsten är en mycket viktig parameter är det ibland bättre att välja ett dyrare mobilabonnemang.

Sveriges billigaste mobilabonnemang har sällan bindningstid

Det som är riktigt bra med billigare mobilabonnemang, och som faktiskt ofta skiljer dem från dyrare, är avsaknaden av bindningstid. Detta gör att man som användare är mer flexibel och enkelt kan byta till ett annat abonnemang om man inte är nöjd eller om man hittat något billigare. De större och dyrare operatörerna har ofta planer där det ingår mobiltelefoner, och dessa brukar binda upp användaren på 12 eller 24 månader. Fördelen med detta är att mobiltelefonen ingår i priset, men här kan det vara bra att räkna lite på priset innan man bestämmer sig. Ofta är det faktiskt mer prisvärt att köpa en telefon löst och sedan teckna det billigaste abonnemanget.

Därför är billigare mobilabonnemang bättre

Dyra abonnemang kan absolut passa bra för vissa personer, men för de allra flesta är billigare abonnemang betydligt bättre. Detta beror främst på:

  • Flexibiliteten – ingen bindningstid.
  • Priset.
  • Dyra och billiga abonnemang använder ofta samma nät.
  • Möjligheten att ta del av rabatter.

På grund av dessa delar och mycket mer är det smart att välja ett billigare mobilabonnemang då man ska byta operatör. Det bästa av allt är att eftersom dessa mobilabonnemang sällan har bindningstid kan man bara byta om det inte skulle funka bra.